top of page
Image by Jake Ingle

Brons i Must-SM 2022

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Bronsplacering för Ingrid-Marie och Cox orange i Must-SM 2022, kategorin Sortren ofiltrerad äppelmust

Om utmärkelsen

Bronsplacering för Ingrid-Marie och Cox orange i Must-SM 2022, kategorin Sortren ofiltrerad äppelmust

Image by redcharlie

Utmärkelsen går till

Bredängs musteri och ciderbryggeri

Musteriet startades officiellt 2014 men har producerat äppelmust och cider för eget bruk sedan 2011.

 

I de nyrenoverade lokalerna tillverkas nu äppelmust med delvis egenbyggd utrustning.

 

Bredängs Ciderbryggeri skapades som följd av att Samuel insåg att det fanns alldeles för mycket äpplen, både hemma hos sig själv och hos andra, som bara slängdes på komposthögarna.

 

Eftersom det inte är praktiskt möjligt att bara baka paj och göra äpplemos om man inte med tiden vill se ut som en boll byggdes det en mustpress istället. Musten pastöriseras sedan och håller sig då i upp till ett år.

bottom of page