Årets Dryckesprofil i Skåneland 2020
Skåneländska Gastronomiska Akademien har glädjen att meddela att Samuel Dahlör, Bredängs Ciderbryggeri har blivit utsedd till Årets Dryckesprofil i Skåneland 2020.
För mig som preses/ordförande för akademien och hemmahörande i Blekinge är det med speciellt stor glädje att få gratulera Samuel Dahlör, som under fem år arbetat med att utveckla en hantverkscider som, enligt diplomet: ”För att med kunskap och ett intresse utöver det gängse söka perfektionen inom förädlingen av regionala äpplen till must och cider på ett sätt som ger genljud i hela landet”.
Samuel är en av få i landet som gör hantverkscider, en produkt som blir alltmer populär. Han håller just nu på att bygga ut bryggeriet och med förtjusning så förstår jag att han håller på att utveckla fler produkter nu.
Bredängs Ciderbryggeri är en oerhört spännande verksamhet som sätter inte bara Samuels stora förmåga och vilja till perfektion på dryckeskartan för Sverige, utan faktiskt kan man till och med tänka - leder den utvecklingen!
Vi i Blekinge ska vara stolta över en sådan verksamhet och förmåga!
Med vänlig hälsning
Christel Hammar-Malmgren
Praeses Skåneländska Gastronomiska Akademien
About the award
Skåneländska Gastronomiska Akademien har glädjen att meddela att Samuel Dahlör, Bredängs Ciderbryggeri har blivit utsedd till Årets Dryckesprofil i Skåneland 2020.
För mig som preses/ordförande för akademien och hemmahörande i Blekinge är det med speciellt stor glädje att få gratulera Samuel Dahlör, som under fem år arbetat med att utveckla en hantverkscider som, enligt diplomet: ”För att med kunskap och ett intresse utöver det gängse söka perfektionen inom förädlingen av regionala äpplen till must och cider på ett sätt som ger genljud i hela landet”.
Samuel är en av få i landet som gör hantverkscider, en produkt som blir alltmer populär. Han håller just nu på att bygga ut bryggeriet och med förtjusning så förstår jag att han håller på att utveckla fler produkter nu.
Bredängs Ciderbryggeri är en oerhört spännande verksamhet som sätter inte bara Samuels stora förmåga och vilja till perfektion på dryckeskartan för Sverige, utan faktiskt kan man till och med tänka - leder den utvecklingen!
Vi i Blekinge ska vara stolta över en sådan verksamhet och förmåga!
Med vänlig hälsning
Christel Hammar-Malmgren
Praeses Skåneländska Gastronomiska Akademien
The award goes to
Musteriet startades officiellt 2014 men har producerat äppelmust och cider för eget bruk sedan 2011.
I de nyrenoverade lokalerna tillverkas nu äppelmust med delvis egenbyggd utrustning.
Bredängs Ciderbryggeri skapades som följd av att Samuel insåg att det fanns alldeles för mycket äpplen, både hemma hos sig själv och hos andra, som bara slängdes på komposthögarna.
Eftersom det inte är praktiskt möjligt att bara baka paj och göra äpplemos om man inte med tiden vill se ut som en boll byggdes det en mustpress istället. Musten pastöriseras sedan och håller sig då i upp till ett år.