top of page

Torhamns Kyrka

Torhamns Kyrka
About our company

Välkomna till Svenska kyrkan i Torhamn. Redan i slutet av 1200-talet eller början av 1300-talet byggdes den första kyrkan i Torhamn. Den var betydligt mindre än den nuvarande och bestod av ett rektangulärt långhus med ett lägre, rakt avslutat kor. Den 15 mars 1885 började man bygga den nya kyrkan som var klar redan den 6 juli. Man hade då fått en kyrka som var 150 fot hög, ca 44,5 meter, och ett utmärkt sjömärke som syntes långt ut till havs. I kyrkan fanns sittplats för 700 personer och dessutom gott om plats för stående. Byggmästare var Carl Johnsson som fick mycket beröm för sitt arbete. Bland inventarierna märks: altartavlan utförd av Gunnar Torhamn 1951, predikstol från 1635 med Christian IV:s namnchiffer, kopia av äldre altartavla från 1769 liksom träskulpturerna Tron och Hoppet, altarskiva från gamla kyrkan. På vår vackra kyrkogård ligger bland andra Gunnar Torhamn begravd. Välkommen in för egen andakt, tända ljus eller låna toaletten. Gudstjänst firas söndagar jämna veckor genom hela sommaren.

Our Accommodations
no image placeholder.jpeg

Sibbaboda Stuguthyrning

Havsnära boende i lantlig miljö. Vi har tre stugor, två 6-bädds och en 2-bädds som hyrs ut både per natt och per vecka. Välkomna!

Read more
no image placeholder.jpeg

Stålemara Bed & Box

Längst kustvägen mellan Torhamn och Kristianopel ligger Stålemara gård. Där får ni en unik vistelse på en vackert belägen hästgård nära havet och med en fin miljö på landet med djur och natur.

Read more
no image placeholder.jpeg

Sandhamn 6

Liten modern stuga med 2 uthus

Read more
Awards Received
bottom of page