top of page
KUSTBYARNA

KUSTBYARNA

KUSTBYARNA
Description

ETT PÄRLBAND AV BYAR

Kustvägen slingrar sig fram genom en varierad natur med tall, lövskog, strandängar och odlingslandskap. De små byarna ligger som på ett pärlband hela vägen ner till Torhamn. Vägen är en skön upplevelse för såväl motorcyklister, som cyklister och bilister. 

Gör små stopp och stanna upp och njut av de vackra omgivningnarna. Besök Orranäs Gårdsmejeri, välkända för sina goda ostar, och gör gärna en rundvandring på gården eller stanna upp och ta en god fika, antingen på lilla sommarcaféet Lantluft du passerar eller från den medhavda picknickkorgen.


Här kan du också besöka Lavendelgården med sin fantastiska trädgård, små gårdsbutiker med mera. Många besökare hittar till den lilla Färskesjön som bjuder på fin natur och sötvattenbad.  Naturreservatet Färskesjön omfattar vidsträckta hällmarker och mosaikartad naturskog med lövträd

och tall. På vissa ställen kan du se glimtar av Östersjön, och på flera ställen har du möjlighet att 

komma ner till havet. 

När du kommer fram till Släktgården i Olsäng kan du köra ner över gårdsplanen och strandängarna för att uppleva havet på nära håll. Du kan uppleva en fantastisk natur för säl- eller fågelskådning, sol och bad eller bara för att njuta av naturupplevelsen. Ta kikaren med dig då det är

stor chans att du får se knubbsäl här.

Även på denna sträcka bjuds du på flera möjligheter att förlänga din vistelse på kustvägen då det finns både stugor och camping.

Country Field

Information

Contact

Opening hours

Services with us

{Category}

Our Accommodations
no image placeholder.jpeg

Add a Title

Change the text and make it your own. Click here to begin editing.

Awards Received
Award
Awards Received
bottom of page